Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Čokoladna torta sa mnogo krema

Čokoladna torta sa mnogo krema

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Čokoladna torta sa mnogo krema
Fotografije: Ivelina
1 / 3
25/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Za jednu čokoladnu tortu je važno da ima mnogo, mnogo krema kako bi zaista bila ukusna i sočna"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 16 g
  • jaja - 4 komad
  • voda - 100 ml
  • šećer - 180 g
  • kakao - 2 supene kašike, nezaslađen
  • ulje - 15 ml
  • so - prstohvat
  • za krem
  • žumanca - 3 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 50 g
  • vanila - 1/2 kašičice, ekstrakt
  • za glazuru
  • čokolada - 200 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • voda - 50 ml
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • kakao - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijte jaja i umutite zajedno sa šećerom. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, ulje i vodu, izmešajte i dodajte u smesu od jaja. Sipajte prstohvat soli.

Pripremite kalup za tortu 24 cm. Sipajte 1/2 smese i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Za to vreme pripremite krem za ukusnu čokoladnu tortu.

U šerpu sipajte mleko odvajajući 100 ml. U posudi umutite žumanca i šećer, dodajte drugo mleko i brašno. Sipajte sve u već zagrejano mleko. Dodajte vanilu i mešajte dok se ne zgusti.

Gotovu koru za tortu zalijte kremom, a odozgo stavite drugi deo testa.

Nežnu tortu pecite 25 minuta na 180 stepeni. Pripremite glazuru tako što istopite čokoladu. Pomešajte je s maslacem i mlekom. Ostavite da vri 3 minute.

Ako vam se ne pravi čokoladna glazura, možete posuti šećerom u prahu.

Trik kod ove čokoladne torte sa mnogo krema je što druge smese za koru treba da bude manje od prve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: