Način pripreme
U posudu razbijte jaja i umutite zajedno sa šećerom. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, ulje i vodu, izmešajte i dodajte u smesu od jaja. Sipajte prstohvat soli.
Pripremite kalup za tortu 24 cm. Sipajte 1/2 smese i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Za to vreme pripremite krem za ukusnu čokoladnu tortu.
U šerpu sipajte mleko odvajajući 100 ml. U posudi umutite žumanca i šećer, dodajte drugo mleko i brašno. Sipajte sve u već zagrejano mleko. Dodajte vanilu i mešajte dok se ne zgusti.
Gotovu koru za tortu zalijte kremom, a odozgo stavite drugi deo testa.
Nežnu tortu pecite 25 minuta na 180 stepeni. Pripremite glazuru tako što istopite čokoladu. Pomešajte je s maslacem i mlekom. Ostavite da vri 3 minute.
Ako vam se ne pravi čokoladna glazura, možete posuti šećerom u prahu.
Trik kod ove čokoladne torte sa mnogo krema je što druge smese za koru treba da bude manje od prve.