Milibrot torta sa mnogo krema

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Milibrot torta sa mnogo krema
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
09/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"U slučaju da vam ostane komad milibrota, odmah počnite da pravite ovu unikatnu tortu sa mnogo, mnogo krema"

Potrebni sastojci

  • milibrot - 500 g, stari
  • brašno - 6 supenih kašika
  • kravlji maslac - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 l + dodatno
  • šećer - 8 supenih kašika
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja u posudu. Umutite zajedno sa šećerom, 200 ml svežeg mleka, vanilom i brašnom. Stavite na umerenu ringlu.

Uz neprestano mešanje krema za tortu dodajte ostalo mleko. Treba da se zgusti i da bude gladak. Zatim dodajte maslac i izmešajte.

Uzmite jedan stari milibrot i isecite ga na kriškice. Umočite u malo svežeg mleka da se natopi.

Poređajte ih u kalup sa pokretnim prstenom, sipajte deo krema, milibrot i ponovo krem.

Ostavite raskošnu milibrot tortu da odstoji u frižideru na nekoliko sati i ukrasite po želji.

Milibrot torta sa mnogo krema je jednostavna i veoma ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: