Način pripreme
Najlakše i najukusnije jelo sa tikvicama i mladim krompirom, začinjeno mirođijom!
Oljuštite krompir i tikvicu, nasecite ih na kolutove debljine pola centimetra i sipajte ih u tepsiju premazanu sa malo ulja.
Promešajte povrće sa sitno naseckanom mirođijom, posolite himalajsku so i dodajte još hladno presovanog suncokretovog ulja. Poređajte povrće jedno preko dugog, tako da se lagano preklapaju u krugove do centra (kao na slici).
Sipajte malo vode (sa strane, ne odozgo, da ne sperete začine), samo da pokrije dno tepsije, oko pola centimetra. Voda će sprečiti i da se povrće zalepi za dno tepsije. Možete i dodati još vode, ako vidite da ima potrebe.
Pecite na 250 stepeni oko 45-50 minuta, dok krompir ne bude gotov i ne uhvati laganu zlatnu koricu.
Poslužite u 3 porcije ovo pečeno povrće dok je toplo.
Jedinstveno aromatično jelo i veoma ukusno, najbolje ide uz mlečnu salatu!
Neverovatno ukusno!