Način pripreme
Krompir se skuva, seče se na krugove po 1 cm.
U maloj posudi za pečenje, namazanoj uljem se poređa red krompira, pospu se solju, biberom i čubrom.
U posudu se narenda oljuštena tikvica, a šargarepe, praziluk, luk i beli luk se iseku na sitno.
U tiganju sa zagrejanim uljem se zaprže luk, beli luk, praziluk, tikvica i šargarepe. posuti sa malo soli, dok ne omekšaju.
Dodaju se na sitno isečen oljušten paradajz i začinjava se solju, šećerom, isečenim svežim peršunom i bosiljkom. Kuva se 3-4 minuta i sklanja se sa ringle.
Kašikom se rasporedi polovina smese od paradajza. Sleduje red krompira i odozgo ostatak paradajza. Peče se u zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni oko 20-25 minuta ili dok tečnost ne ispari.
Izvadi se, servira se toplo jelo, ali i hladno je veoma ukusno. Pospe se iskidanim listićima svežeg bosiljka.