Posan krompir sa tikvicama u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
10/11/2017
"Savršeno posno jelo, koje je neverovatno ukusno, kako toplo, tako i hladno "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14 297
  • Pregledi tokom meseca104
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Zapečena Jela

Način pripreme

Krompir se skuva, seče se na krugove po 1 cm.

U maloj posudi za pečenje, namazanoj uljem se poređa red krompira, pospu se solju, biberom i čubrom.

U posudu se narenda oljuštena tikvica, a šargarepe, praziluk, luk i beli luk se iseku na sitno.

U tiganju sa zagrejanim uljem se zaprže luk, beli luk, praziluk, tikvica i šargarepe. posuti sa malo soli, dok ne omekšaju.

Dodaju se na sitno isečen oljušten paradajz i začinjava se solju, šećerom, isečenim svežim peršunom i bosiljkom. Kuva se 3-4 minuta i sklanja se sa ringle.

Kašikom se rasporedi polovina smese od paradajza. Sleduje red krompira i odozgo ostatak paradajza. Peče se u zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni oko 20-25 minuta ili dok tečnost ne ispari.

Izvadi se, servira se toplo jelo, ali i hladno je veoma ukusno. Pospe se iskidanim listićima svežeg bosiljka.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar