Pilav sa sremušem

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
273
255
637
21
Pilav sa sremušem
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
14/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
"Ko je raspoložen za jednu porciju pilava sa sremušem?"

Potrebni sastojci

  • pileći batak sa karabatakom - 2 kom.
  • praziluk - 1 struk, deblji
  • šargarepa - 1kom., krupnija
  • celer - 1 kom., mali
  • sremuš - 1 veza
  • kokošija kocka za supu - 2 kom.
  • pirinač - 1 šolja, kočanski
  • kurkuma u prahu - 1 kašičica
  • biber - sveže mleveni
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvati piletinu sa mesnom kockom 30 minuta na umerenoj vatri.

Praziluk, celer i drške sremuša sitno naseckati. Šargarepu iseći na kockice. Listove sremuša naseći krupno.

Pirinač oprati i ocediti.

Odvojiti kuvano meso od koske i usitniti po želji.

Rernu zagrejati na 200°C.

Na masnoći zagrejanoj na umerenoj vatri propržiti praziluk, šargarepu i celer.

Dodati usitnjene drške sremuša, komadiće piletine, mesnu kocku, pobiberiti, posuti kurkumom i promešati par puta.

Umešati pirinač, listove sremuša i naliti sa 2 1/2 šolje temeljca dobijenog kuvanjem bataka.

Lagano promešati da se sve sjedini i zapeče u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta.

Servirati uz zelenu salatu začinjenu limunovim sokom i maslinovim uljem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: