Način pripreme
Kuvati piletinu sa mesnom kockom 30 minuta na umerenoj vatri.
Praziluk, celer i drške sremuša sitno naseckati. Šargarepu iseći na kockice. Listove sremuša naseći krupno.
Pirinač oprati i ocediti.
Odvojiti kuvano meso od koske i usitniti po želji.
Rernu zagrejati na 200°C.
Na masnoći zagrejanoj na umerenoj vatri propržiti praziluk, šargarepu i celer.
Dodati usitnjene drške sremuša, komadiće piletine, mesnu kocku, pobiberiti, posuti kurkumom i promešati par puta.
Umešati pirinač, listove sremuša i naliti sa 2 1/2 šolje temeljca dobijenog kuvanjem bataka.
Lagano promešati da se sve sjedini i zapeče u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta.
Servirati uz zelenu salatu začinjenu limunovim sokom i maslinovim uljem.