Način pripreme
Za ovu ukusnu mlečnu salatu prvo pripremamo kinou, tako što ½ šolje zrna kuvamo poklopljeno u 1 šolji vode otprilike 15 minuta - dok ne upiju vodu.
Nakon toga, samo ukoliko je potrebno, operemo je pod hladnom vodom i procedimo kroz cediljku.
U duboku posudu za salatu sipamo sastojke za nju: 200 g kiselog mleka (2% masnoće), skuvanu kinou, oprane i iseckane trakice listova kovrdžave salate sorta Džentelina, 1/3 konzerve kukuruza šećerca, 3 supene kašike sirovih suncokretovih semenki, 2-3 supene kašike iseckanih oraha i po želji nekoliko perca mladog luka, sitno iseckanog.
Po ukusu začinimo hladno ceđenim suncokretovim uljem (nerafinisano hladno seđeno suncokretovo ulje), finom himalajskom solju, sirćetom balzamiko (belim balzamiko začinom za salate) i jabukovim sirćetom.
Izmešamo sve sastojke mutilicom za salatu i sipamo salatu sa kinoom u duboki tanjir ili salataru.
Poslužujemo svežu mlečnu salatu sa kinoom, kukuruzom i orasima za porodičnu trpezu za ručak.
Neobično Ukusno!