Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Čizkejk sa bundevom i sitnim sirom

Čizkejk sa bundevom i sitnim sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k949
Čizkejk sa bundevom i sitnim sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
30/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ako volite čizkejk sa bundevom, savetujemo vam da ga spremite po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 350 g (skuvana i dobro oceđena)
  • šećer - 130 g (do 150, u zavisnosti od slatkoće bundeve)
  • sitni sir - 230 g
  • jaja - 3 komada (veća)
  • maskarpone - 60 g
  • pavlaka - 2 - 3 supene kašike (gusta, punomasna)
  • vanilin šećer - 5 ili 8 g
  • kora od pomorandže - od 1/2 pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite skuvanu i dobro oceđenu bundevu u bokal blendera ili kuhinjski robot.

Dodajte jaja, sitni sir, šećer, maskarpone, pavlaku i vanilin šećer.

Sameljite do savršeno glatke konzistencije (možete da radite i pasatorom).

Izrendajte koru pomorandže na fino rende za citruse i dobro izmešajte u smesi.

Sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje (20-22 c, prečnik) i ubacite u rernu zagrejanu na 200 °C.

Kada primetite da je čizkejk od bundeve počeo da hvata koricu, odmah smanjite temperaturu na 150 i pecite otprilike 30 minuta ili dok se lepo ne stegne i porumeni.

Kada je torta sa bundevom gotova, nemojte je vaditi direktno, već ostavite u rerni sa otvorenim vratašcima. Tako neće popucati odozgo prilikom nagle promene temperature.

Ostavite da se u potpunosti ohladi pre nego što isečete i servirate. Najboljeje da čizkejk od bundeve odstoji jednu noć u frižideru i tada da se servira.

Neka vam je slatko sa mojim čizkejkom sa bundevom i sitnim sirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: