Način pripreme
U posudi umutite dva jajeta sa smeđim šećeom. Dodajte med i dobro izmešajte.
Ugasite sodu za hleb sirćetom i stavite u posudu. Dolazi red na začine - cimet, đumbir, karanfilić i vanilu.
Stavite kokosovo ulje u mikrotalasnu samo da se blago istopi i dodajte i njega. Veoma dobro izmešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Postepeno počnite kašikom da dodajete brašno od jednozrne pšenice, a nakon toga rukom umesite sipkasto testo sa maslacem.
Ostavite testo da se odmori na 10-15 minuta i nakon toga ga razvijte u list debljine 1/2 cm.
Kalupima isecite figurice. Ređajte ih na nauljeni papir za pečenje na rastojanju jednu od druge.
Božićni kolačići se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok blago ne porumene. Ne treba da se prepeku, zato što postaju tvrdi.
Izvadite iz rerne, ostavite da blago ohlade i tek tada ih premestite u drugu posudu.
Nakon što se u potpunosti ohlade možete da stavite ukusne medenjake u kutiju za kolačiće.
Zdravi božićni medenjaci traju cele nedelje.
Neka vam je slatko!