Način pripreme
Promešamo žičanom mutilicom u dubokoj posudi jaja sa kristal smeđim šećerom, sodom, medom i šarlanom. Postepeno dodajemo integralno brašno i zamesimo veoma meko testo.
Namažemo rukama sa malo šarlana i oblikujemo male loptice veličine oko 1-2 cm, jer će se skoro duplo povećati pri pečenju.
Stavljamo ih u rernu da se peku oko 15 minuta na 180 stepeni. Dok su još meke izvadimo ih i kad se malo ohlade i stvrdnu blago ih slepimo kikiriki kremom manje-više po pola kašičice između dva medenjaka.
Zavisi od njihove veličine i oblika - dobro je da ne budu kupasti, ali i da ne izlaze mnogo s krajeva.
Kikiriki nadev spremamo tako što mešamo smeđi muskovado šećer sa kakaom, dobro namrvimo ako mokri šećer ima grudvica.
Po želji možemo da zamenimo šećer medom da bi bilo homogenije i prirodnog i laganog ukusa. Dodajemo i kikiriki puter i dobro promešamo, dok ne dobijemo gustu lepljivu smesu, sposobnu da zalepi kolače.
Kad je u pitanju slatkoća prema ukusu može da se doda još malo šećera. Gotove slepljene kolače serviramo i nadgledamo jer će odmah nestati...
Mnogo su ukusni - to deca dobro znaju! Dečiji sjajni medenjaci sa kikiriki kremom - dostojni i za nezaboravne dečije rođendane!