Način pripreme
Veoma jednostavna proja!
Promešamo jaja žicom, dok se ne obrazuje lagana pena.
Dodajemo kiselo mleko sa aktiviranom sodom i nakon toga i preostale sastojke - nerafinisano sucokretovo ulje, himalajsku so, čubar.
Sipamo malo po malo brašno uz neprestano mešanje žicom i na kraju je red na sitan sir (može da se zameni i sirom), koji dodajemo poslednji, da se ne usitni na veoma sitno pri mešanju svih sastojaka.
Sipamo smesu u posudu za pečenje postavljenu papirom i pečemo oko 30 minuta na 180-200 stepeni dok ne dobije tamno zlatastu preplanulost.
Nakon što je proja gotova, dok je još vruća mažemo je sa malo ulja ili maslaca odozgo. Sečemo je na parčiće i serviramo toplu.
Veoma brza proja sa integralnim brašnom - bez mešenja.
Pogodna kako za doručak, tako i da se servira sa svežom i sočnom salatom po izboru za jedan sajajn obrok!
Čudesno ukusno!