Način pripreme
Prvo prirpemamo sastojke, nakon toga izvadimo lisnato testo iz frižidera.
Operemo dobro jabuke (jer ih ne ljuštimo) i sečemo ih na pola, pažljivo izdubimo sredinu.
Sečemo ih po širini na veoma tanke kriške. Stavljamo ih u posudu i posipamo sokom od limuna da ne pocrne.
Mažemo maslacem kalupe za mafine.
Šećer pomešamo sa cimetom. Vadimo testo iz frižidera i sečemo ga na lente 15/3 cm. Mažemo ih obilno slatkom od kajsija i posipamo šećerom i cimetom.
Poređamo kriške neoljuštene jabuke preklapajući ih. Uvijamo u rolat koji stavljamo u gnezdo kalupa.
Dodatno ih oblikujemo da dobiju oblik ruže.
Pečemo mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotovi. Nakon što se ohlade mažemo ih ponovo slatkom pomoću četkice.
Ružice sa jabukom i slatkom od kajsija su gotove.