Način pripreme
Kvasac se pomeša sa mlakom vodom i 1 supenom kašikom šećera. Promešamo i ostavljamo da nadođe. Brašno se proseje, sipa se so i preostali šećer. Dodaje se kvasac i rastopljeni maslac, meša se viljuškom dok se ne dobije lopta od testa, posle se zamesi meko testo.
Sipa se na radnu površinu, mesimo 5-10 minuta, prijatno je na dodir i lako se radi sa testom. Uvijam u foliju i ostavljamo na nadođe 40 minuta.
Gotovo testo se deli na 6 jednakih delova. Svaki se razvlači na dugu elipsu, u isto vreme se i lagano rasteže. Četkom se premaže uljem i uvija u rolat. Rukama se rolat razvije i ostavlja na jednoj strani. Tako se oblikuju sve loptice.
Posle se svaki rolat iseče nožem po sredini, po dužini i uvija se u ružu, kraj se stavlja odozdo.
U namazane kalupe za mafine se stavljaju dobijene ruže. Ostavljamo na 20 minuta da nadođe drugi put i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta dok ne dobiju lepu, zlatnu boju. Vadimo i ostavljamo da se ohladi.
Sipamo slatko od jagoda u visoku posudu i pasiramo dok se ne dobije glatka smesa.
Smesu sipamo u špric sa dugim nastavkom i zabodemo tačno u sredinu svakog krafina. Punimo slatkom, ostavljamo odozgo da se rasteče. Posipamo šećerom u prahu i serviramo.
Krafini ružice sa slatkom od jagoda su lepi i ukusni - neka vam je slatko!