Način pripreme
Suvi kvasac se pomeša sa šećerom. U njih se sipa blago zagrejana voda. Meša se dok se ne dobije homogena smesa.
Uvija se čista krpa ili streč folija i ostavlja se na tooplom 10-15 minuta.
Nakon toga se dodaju i ostali sastojci. Zamesi se meko testo.
Gotovo testo se ostavlja uvijeno i na toplom da raste oko pola sata.
Od naraslog testa oblikuju se male pogačice. Ređaju se u posudu za pečenje koja je postavljena papirom za pečenje.
Poređajte hlepčiće na rastojanju jedno od drugog.
Oštrim nožem se pravi nekoliko razreza preko svake pogačice.
Oblikovane male pogačice se ostavljaju da narastu jop jednom 30 minuta.
Nakon toga se mažu umućenim žumancem sa malo vode i stavljaju se u rernu.
Dundaste male pogačice se peku u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 30-40 minuta.