Način pripreme
Priprema čokoladne kore:
Tečne sastojke dobro promešajte i u njih dodajte suve sastojke. Dobro umutite mikserom. Ispecite dve kore prečnika 26 cm na 180 stepeni 35 minuta, sa ventilatorom.
Priprema krema:
Dve kesice pudinga skuvaje u svežem mleku. Zasladite po ukusu. Dobija se mnogo gust krem. Dok je još vreo u njega dodajte izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Ostavite da se potpuno ohladi.
Pavlaku umutute na mekan krem i pomešajte sa hladnim pudingom, mešajte uz pomoć spatule.
Želatin potopite u 50 ml vode i kad nabubri savite na paru da se rastopi dok sirup ne postane providan. Dodaje malo po malo u dobijenu smesu.
Gotovkrem podelite na dva dela. U jedan deo dodajte slatko, možete staviti i malo crvene boje da bi boja bila intenzivnija, a drugi deo ostavite beo.
U kalup za torte sa ivicama koje se otvaraju stavite koru. Preko nje sipajte krem od jagoda, a nakon toga pažljivo sipajte i beli krem. Tortu stavite u frižider dok se ne stegne.
Nakon toga izvaditei prelijte čokoladnim ganašem, pripremljen tako što ugrejete pavlaku i pre nego što provri skinite sa vate i dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte energično dok se ne rastopi i dok ne dobijete gladak sos. Ukrasite po želji.