Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa dva krema i slatkom od jagoda

Keks torta sa dva krema i slatkom od jagoda

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
2796
Keks torta sa dva krema i slatkom od jagoda
Fotografije: Teodora Krumova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"Dajte malo pozornosti kako biste stigli do blaženog momenta da isečete ovu božanstvenu keks tortu sa dva krema i slatkog od jagoda."

Potrebni sastojci

  • keks - 600 g
  • sveže mleko - 1200 ml
  • skrob od vanile - 100 g
  • šećer - 10 supenih kašika
  • kisela pavlaka - 200 g
  • maskarpone sir - 200 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • slatko od jagoda
  • orasi - ili drugo za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jedan litar svežeg mleka sa šećerom stavljate na ringlu da uzavri. U posudici mutite skrob sa malo toplog mleka.

Vraćate smesu u toplo mleko na ringlu. Kuvate na tihoj vatri. Mešate krem dok ne postane gladak i gust. Ostavljate ga da se ohladi.

Mutite maskarpone sir sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu i nakon što se drugi krem ohladi, dodajete ih u porcijama i mutite mikserom.

Prvo počinjete sa kremom po kalupu u kom ćete je praviti. Umačete keks u ostalih 200 ml svežeg mleka i ređate ih po kremu.

Ponovo stavljate krem skrob, posipate mlevenim orasima i prskate malo slatkog od jagoda i nastavljate tako dok ne potrošite krem i keks.

Završavate mlevenim orasima ili drugim ukrasom po želji.

Ostavljate keks tortu prvo na sobnoj temperaturi na otprilike 3-4 sata, a posle u frižideru na još 5-6 sati.

Ostaje samo da isečete i servirate keks tortu sa dva krema i slatkog od jagoda.

Pogledajte još kako da vam krem skrob ne bude u grudvicama, kao i kako da zgustimo krem. Obavezno probajte i naše recepte za ukusnu keks tortu sa maskarpone sirom i omiljenu čokoladnu keks tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: