Način pripreme
Jedan litar svežeg mleka sa šećerom stavljate na ringlu da uzavri. U posudici mutite skrob sa malo toplog mleka.
Vraćate smesu u toplo mleko na ringlu. Kuvate na tihoj vatri. Mešate krem dok ne postane gladak i gust. Ostavljate ga da se ohladi.
Mutite maskarpone sir sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu i nakon što se drugi krem ohladi, dodajete ih u porcijama i mutite mikserom.
Prvo počinjete sa kremom po kalupu u kom ćete je praviti. Umačete keks u ostalih 200 ml svežeg mleka i ređate ih po kremu.
Ponovo stavljate krem skrob, posipate mlevenim orasima i prskate malo slatkog od jagoda i nastavljate tako dok ne potrošite krem i keks.
Završavate mlevenim orasima ili drugim ukrasom po želji.
Ostavljate keks tortu prvo na sobnoj temperaturi na otprilike 3-4 sata, a posle u frižideru na još 5-6 sati.
Ostaje samo da isečete i servirate keks tortu sa dva krema i slatkog od jagoda.
Pogledajte još kako da vam krem skrob ne bude u grudvicama, kao i kako da zgustimo krem. Obavezno probajte i naše recepte za ukusnu keks tortu sa maskarpone sirom i omiljenu čokoladnu keks tortu.