Način pripreme
Prvo se sprema krem. Sipa se 400 ml svežeg mleka u šerpu sa braon šećerom da se zagreje u šećer se istopi.
U preostalih 100 ml se promeša puding i sipa se vruće mleko, meša se dok se ne zgusne i ostavlja se na hladnom da se ohladi.
Kisela pavlaka se meša sa medom i dodaje se u ohlađeni krem, meša se da se dobije ujednačena krem smesa.
U okrugli kalup sa prstenom se poređa jedan red keksa, praznine sa zatvore malim parčićima, preko njih se sipa deo krema, odozgo se poređaju krugovi banane u tu i tamo slatko od borovnica.
Tako se poređaju tri reda, dok se ne potroše sastojci i završava se kremom.
Odozgo se keks torta posipa sa dva namrvljena keksa i šećernim srcima.
Ostavlja se tokom jedne noći u frižideru da upije i sledećeg dana se seče i servira.
Keks torta sa slatkom od borovnica je đakonija za dane odmara!