Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Zapečena jela»Patlidžan sa mesom iz rerne

Patlidžan sa mesom iz rerne

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Patlidžan sa mesom iz rerne
Fotografije: Boki Lazic
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Lako se priprema, veoma je ukusno i divno izgleda - to je recept koji želi svaka domaćica"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 kg
  • maslinovo ulje
  • luk - 1 kom.
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 kom.
  • mlevena teletina - 500 g
  • paradajiz pire - 500 ml
  • so
  • biber
  • edamer - 150
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se iseče na kolutove i kratko proprži na gril tiganju. Luk i beli luk iseckan na komadiće prodinstati, dodati i rendanu šargarepu.

Dodati mleveno meso, prodinstati, dodati paradajz pire i posoliti i pobiberiti. Kuvati 5 minuta. U posudu za pečenje malo staviti sosa od mesa, onda red patlidžana, onda red narendanog edamera. Ponoviti postupak koliko je duboka posuda.

Peći na 200 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: