Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan sa mlevenim mesom i pirinčem iz rerne

Patlidžan sa mlevenim mesom i pirinčem iz rerne

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k446
Patlidžan sa mlevenim mesom i pirinčem iz rerne
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
26/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Nešto ovako slično skoro niste probali"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, srednje veličine
  • mladi luk - 2 struka
  • paradajz - 1 komad
  • pirinač - 150 g
  • mleveno meso - 250 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber - mleveni
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžan od drške i isecite na pola po dužini.

Uz pomoć oštrog noža odvojite unutrašnjost.

Stavite isečeni patlidžan i unutrašnjost u posoljenu hladnu vodu, da se ocedi gorak sok.

Očistite i isecite luk sitno.

Ugrejte ulje u posudi za kuvanje i dodajte luk.

Dodajte i unutrašnjost isečenu na kockice.

Dodajte i paradajz, isečen na kockice.

Dinstajte.

Dodajte oprani pirinač i kuvajte na tihoj vatri, mešajte smesu.

Nakon što pirinač promeni boju, dodajte mleveno meso, pomešano sa malo vode.

Začinite solju i biberom.

Skinite nadev sa vatre, poklopite posudu i ostavite da se ohladi.

Operite čamce od patlidžana vodom i poređajte u odgovarajući pleh za pečenje.

Napunite smesom.

Sipajte pažljivo mlaku vodu do sredine patlidžana.

Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotov pirinča u patlidžanu u rerni.

Pre serviranja pospite svežim peršunom patlidžan sa mlevnim mesom i pirinčem iz rerne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: