Način pripreme
U blenderu sameljemo keks.
Isečemo na tanke kriške jagode.
U posudi umutimo slatku pavlaku dok se ne zgusne.
U šerpu sipamo sveže mleko i šećer. Zagrevamo i dodajemo brašno i kukuruzni skrob, koji smo prethodno rastvorili u 200 ml svežeg mleka.
Dodajemo žumance i kuvamo mlečni krem na laganoj vatri dok se ne zgusne uz neperestano mešanje.
Sklanjamo sa ringle, dodajemo vanilu i maslac, mešamo dobro i ostavljamo krem da se blago ohladi. Dodajemo umućenu pavlaku u pažljivo pomešamo špatulom.
U posudice ili čaše na dno stavljamo samleven keks. Poređamo parčiće jagoda po zidovima čaša, nakon čega punimo kremom.
Zagladimo i odozgo posipamo mlevenim keksom. Dekorišemo jagodama i listićima mente.
Ostavljamo mlečni krem vanilu da se ohladi i serviramo.