Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Bifteki na grčki način

Bifteki na grčki način

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k62
Bifteki na grčki način
Fotografije: Anika Voit
1 / 2
02/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ako vam nedostaje Grčka, ovi bifteki u kombinaciji sa jednom lepom grčkom salatom preneće vas direktno tamo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, goveđe
  • paradajz - 1 mali, narendan
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • jaje - 1 komad
  • prezle - 2/3 šolje
  • peršun - 1/2 vezice
  • origano - 2 kašičice
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku i duboku posudu stavite mleveno meso. U njega dodajte jedan narendan paradajz, na sitno isečen luk i jedan gnječeni čen belog luka. Dodajte jaje i začinite preostalim začinima za ćuftice.

Grčki bifteki svoj univerzalni ukus duguju začinu, ne štedite ga. Važno je da mesite smesu oko 10 minuta, tako da se svi sastojci kombinuju i da goveđe meso upije sve ukuse.

Ako je smesa previše lepljiva, dodajte još prezli (ili malo vode/maslinovog ulja, ako je previše suva).

Ostavite smesu u frižideru da odstoji 10-15 minuta.

Umesite smesu u okrugle male ćuftice.

Ispržite ih u zagrejanom ulju ili dok ne budu gotove. Servirajte sa grčkom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: