Način pripreme
Da biste spremili špagete sa škampima i spanaćem prvo treba da očistite spanać dobro i da ga temeljno operete.
Isto tako očistite škampe (ako koristite sveže) tako što im skinete glave, nakon toga pomoću čačkalice odstranite crevni deo.
Skuvajte špagete al dente u obilnoj količini posoljene vode.
Isecite luk na sitno. U tiganju zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje (3 kašike) i kada je vruće, pržite isečen luk dok ne postane prozračan.
Dodajte škampe i isečene čenove belog luka. Iscedite limun i dodajte sok u škampe i izdinstajte. Druga varijanta je belo vino 30 ml. Začinite ljutom paprikom, solju i biberom.
Dodajte čeri paradajz. Dodajte malo narendane kore limuna (po želji) i dinstajte oko 3-4 minuta.
Ocedite gotovu testeninu i pomešajte sa škampima.
Dodajte svež spanać i preostalo maslinovo ulje. Dinstajte dok spanać ne omekša oko 2 minuta. Kada je gotov, pospite obilno parmezanom i biberom i servirajte.
Uživajte u jednostavnoj i ukusnoj večeri od špageta sa škampima!