Način pripreme
U odgovarajuću šerpu sipajte vodu i nakon što proključa dodajte povrće - sveklu, bundevu, šargarepu, crni luk i beli luk, koje ste prethodno očistili i isekli na sitne komade.
Kuvajte dok sve ne omekša. Zatim ih ocedite od vode (koju čuvajte za blendiranje).
Sipajte povrće u bokal blendera i dodajte domaći sos od paradajza, jabukovo sirće, himalajsku so i smeđi kristal šećer.
Zajedno sa vodom iz kuvanog povrća sameljite sve u glatku smesu. Vratite sve u lonac na šporetu i dinstajte još 25 minuta da se malo zgusne i ispari višak vode.
Dok je još vruć, sipajte ukusni domaći kečap u suve tegle, dobro zatvorite i nakon što se ohlade - čuvajte na hladnom mestu. Konzumirajte sveže (može da traje oko 1 mesec u frižideru).
Aromatični domaći kečap od cvekle - primenljiv u raznim receptima - za picu, špagete, ćuftice od povrća i još mnogo toga.
Fantastično ukusno!