Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Domaći humus od crvene cvekle i ruzmarina

Domaći humus od crvene cvekle i ruzmarina

HrisNHrisN
Šegrt
2242
Domaći humus od crvene cvekle i ruzmarina
Fotografije: HrisN
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
2
"Varijacija za humus je mnogo, ali danas vam dajemo jedan zaista ukusan predlog sa cveklom i ruzmarinom."

Potrebni sastojci

  • leblebije - 100 g
  • crvena cvekla - 100 g, skuvana
  • kumin - 1 kašičica
  • limun - 1/2 sok od jedne voćke
  • susamov tahini - 2 kašike
  • ruzmarin - 2 struka
  • so
  • biber
  • crni kumin - klice i semenke za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodne večeri natopite leblebije u hladnoj vodi. To će vam garantovati da će se brže skuvati.

Prvi korak ka domaćem humusu je da skuvaju leblebije. Na srednjoj jačini ringle se kuva u blago posoljenoj vodi. To će vam oduzeti bar sat.

Razume se, ako nemate to vreme možete da koristite i prethodno skuvane i konzervisane leblebije.

Crvena cvekla se oljušti i iseče na parčiće. Stavlja se u vrelu vodu i ostavlja se da provri dok ne omekša.

U posudu stavljamo već skuvanu leblebiju i cveklu. Začinjavamo začinim, dodajemo i sok od polovine limuna.

Dolivamo pola šolje vode i pasiramo domaći humus od crvene cvekle i ruzmarina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: