Garnir od cvekle i jabuka

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
103
11
339
08/07/2018
"Odličan garnir uz svako sočno meso"
Priprema5 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano345
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Cveklu operite, ogulite i isecite na kockice.

U tiganj sa poklopcem sipajte maslinovo ulje, malo vode, koliko da pokrije cveklu, pa stavite na srednju temperaturu. Poklopite i kuvajte, dok cvekla dovoljno ne omekša, a ako je potrebno, sipajte još malo vode.

Kada se prodinsta, prebacite u odgovarajuću posudu, dodajte so, sirće i sitno iseckan beli luk (može i isitnjen, ako je star), oguljenu jabuku, isečenu na kockice, i garnir je spreman za posluženje.

Osim kao predjelo i salata, dinstana cvekla je odličan garnir raznim vrstama mesa, posebno crvenim.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar