Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Garnir od cvekle i jabuka

Garnir od cvekle i jabuka

ZoriZori
Guru
7272345k206
Garnir od cvekle i jabuka
Fotografije: Zori
1 / 5
08/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Odličan garnir uz svako sočno meso"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 2 veće glavice
  • jabuke - 1 komad
  • svež beli luk - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • vinsko sirće
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Cveklu operite, ogulite i isecite na kockice.

U tiganj sa poklopcem sipajte maslinovo ulje, malo vode, koliko da pokrije cveklu, pa stavite na srednju temperaturu. Poklopite i kuvajte, dok cvekla dovoljno ne omekša, a ako je potrebno, sipajte još malo vode.

Kada se prodinsta, prebacite u odgovarajuću posudu, dodajte so, sirće i sitno iseckan beli luk (može i isitnjen, ako je star), oguljenu jabuku, isečenu na kockice, i garnir je spreman za posluženje.

Osim kao predjelo i salata, dinstana cvekla je odličan garnir raznim vrstama mesa, posebno crvenim.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: