Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Desertni dvobojni krem sa grizom i rogačem

Desertni dvobojni krem sa grizom i rogačem

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Desertni dvobojni krem sa grizom i rogačem
Fotografije: Anika Voit
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Spremite ovaj brz i jednostavan recept za desertni kremić da sa njime zasladite popodneva - kombinacija griza i brašna od rogača je zaista top predlog"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • voda - 100 ml
  • griz - 1 šolja
  • šećer - 4 kašike
  • maslac - 1 kašičica
  • vanila - 1 komada
  • rogač - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite vodu i sveže mleko. Stavite na ringlu i uključite na srednje jak stepen.

Dodajte šećer, maslac i vanilu. Mešajte dok se maslac i šećer ne istope. Nakon toga smanjite jačinu ringle.

Red je na griz - dodaje se u tankom mlazu, dok se neprestano energično meša, da ne ostanu grudvice po kremu.

Čim se krem zgusne odvojite polovinu u drugu posudu i dodajte brašno od rogača. Mešajte veoma dobro, dok se potpuno ne zamesi.

Uzmite desertne posudice ili teglice.

Na njihovo dno stavite beli krem sa grizom, a preko njega braon sa rogačem.

Dvobojni desertni krem sa grizom i rogačem stavite u frižider na nekoliko sati. Servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: