Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Dvobojni krem sa malinama

Dvobojni krem sa malinama

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4931522k
Dvobojni krem sa malinama
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Dvobojni krem sa malinama je zadovoljstvo od malina, koje svako zaslužuje... Izuzetna kulinarska tvorevina."

Potrebni sastojci

  • od malina
  • tečna slatka pavlaka - 450 ml
  • pire od malina - 150 g
  • agava sirup - 80 g
  • sveže mleko - 80 g
  • želatin - 10 g
  • kakao krem
  • maskarpone - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 120 g
  • prirodni kakao - 2 supene kašike
  • za ukras
  • maline - 250 g, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Namočite želatin u hladnom mleku na otprilike 5 minuta. Zagrejte pavlaku zajedno sa agava sirupom i pireom od malina. Kada uzavri, sklonite sa vatre.

Dodajte želatin kako bi se istopio u vrućoj smesi. Procedite i dobro umutite metalnom žicom za mućenje.

Za kakao krem - odvojte belanca od žumanaca. Mutite belanca sa delom šećera u čvrst sneg.

Žumanca mutite sa ostalim šećerom dok smesa ne postane penušava i svetla.

Pomešajte maskarpone sir i umutite žumanca i mešajte dok se ne dobije homogen krem.

Dodajte umućena belanca i mešajte varjačom dok se ne dobije homogeni krem.

U staklene čaše ili posudice stavite kakao krem na dno. Rasporedite ostavljajući polovinu krema. Nakon toga stavite krem od malina, trudeći se da je jednako u svim čašama.

Stavite po nekoliko malina i rasporedite ostali deo kakao krema. Ukrasite malinama odozgo.

Dvobojni krem sa malinama stavite u frižider na barem 4 sata.

Pogledajte još koji je sastav malina i saznajte kako da zamrznete maline.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: