Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Pileći ražnjići u marinadi sa roštilja

Pileći ražnjići u marinadi sa roštilja

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Pileći ražnjići u marinadi sa roštilja3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Deca ih prosto obožavaju!"

Potrebni sastojci

  • senf - 1 s.k.
  • so - 1 k.k.
  • origano - 1 k.k.
  • biber - 1 k.k.
  • jogurt - 200 ml
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • limunov sok - 1 kom.
  • beli luk u prahu - 1 k.k.
  • bosiljak - 1 k.k.
  • peršun - 1 s.k.
  • vinsko sirće - 1 k.k.
  • nana - 1 k.k.
  • belo meso - 1 kg
  • štapići za ražnjiće
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu napraviti marinadu. Staviti senf, maslinovo ulje, so onoliko koliko je navedeno ili više ako neko voli slanije, origano, biber, jogurt, isceđen limunov sok, beli luk u prahu, sitno iseckan bosiljak, sitno iseckan peršun, sitno iseckana nana i vinsko sirće. Dobro sve izmešamo.

Belo meso iseckamo na kockice, pa krenemo da redamo na štapiće za ražnjiće. Kako koji ražnjć završimo ostavimo ga u marinadi.

Meso u marinadi najbolje je da nam ostane u frižideru preko noći i onda ga sutradan pečemo na roštilju.

Nemojte stavljati na rošilj odmah već pri kraju, kako bi meso ostalo sočno, a ne postalo suvo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: