Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečena jagnjetina sa pirinčem i krompirom

Pečena jagnjetina sa pirinčem i krompirom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Pečena jagnjetina sa pirinčem i krompirom
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
360 min.
Ukupno
420 min.
Porcije
8
"Jedva da možete da zamislite koliko mekana jagnjetina može da bude. Zbog toga se tokom sledećeg kuvanja pridržavajte ovog recepta."

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 komad
  • pirinač - 2 šolje
  • krompir - 4 komada
  • mladi beli luk - 5 strukova
  • mladi luk - 1 veza
  • maslac
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pečena jagnjetina sa pirinčem i krompirom - praznično pečenje za različite povode.

Jagnjeću plećku operite dobro.

Stavite je u tepsiju u kojoj ćete je peći.

Pospite je alevom paprikom i solju.

Hladnim komadom maslaca premažite plećku i na taj način rasporedite alevu papriku i so.

Prelijte sa malo vode.

Umotajte sve aluminijumskom folijom i pecite 120 minuta na 180 stepeni.

Mladi beli i crni luk očistite, operite i naseckajte na sitno.

Upržite ih u ulju.

Pirinač perite dok voda ne bude bistra.

Dodajte ga luku.

Pržite dok pirinač ne postane prozračan.

Sklonite sa vatre, posolite i dodajte biber.

Prebacite smesu kod krhke jagnjetine i rasporedite je ravnomerno.

Krompir oljuštite i nasecite na kolutove.

Potopite ga na 5 minuta u vrelu vodu, a nakon toga ga poređajte preko pirinča.

Pecite pod folijom 40 minuta na 180 stepeni, a zatim uklonite foliju.

Na svaki komad krompira stavite sitno naseckani mladi beli luk, koji ste pomešali sa uljem.

Pecite jagnjetinu sa pirinčem i krompirom 20 minuta na 180 stepeni bez folije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: