Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa kaki jabukama i tiramisu kremom

Torta sa kaki jabukama i tiramisu kremom

Torta sa kaki jabukama i tiramisu kremom
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
14
"Kaki jabuke imaju nevervatan ukus, učiniće vašu tortu sa tiramisu kremom još sočnijom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • maslac - 3 supene kašike, rastopljen
  • kakao - 2 supene kašike
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • brašno - 1 šolja /ako je potrebno dodajte još/
  • krem - 1 paket čokoladni za torte Dr Oetker
  • krem - 1 kutija tiramisu Dr Oetker
  • sveže mleko - 400 ml
  • pavlaka - 200 ml
  • kaki jabuke - 3 kom., zrele
  • bela čokolada - rendana
  • korice od limuna
  • kokosovo brašno - karamelizovano
  • nar - zrnca
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte rastopljeni maslac, mleko, kakao, brašno i dobro promešajte. Dodajte prašak za pecivo i korice od limuna. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Podelite smesu na dva dela i pecite dve kore.

Umutite čokoladni krem prema upustvu na pakovanju. Namažite donju koru. Očistite kaki jabuke i izgnječite ih.

Nanesite jedan sloj preko krema. Stavite drugu koru.

Pripremite tiramisu krem prema upustvu na pakovanju. Namažite voćnu tortu odozgo i sa strane.

Torta sa kaki jabukama i tiramisu kremom ukrasite čokoladom, karamelizovanim kokos štapićima i zrcima nara.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: