Način pripreme
Krompir se oljušti i skuva u posoljenoj vodi. Ocedi se i ostavlja da se potpuno ohladi, nakon čega se iseče na kolutiće.
U posudu za mešenje se stavlja mleveno meso, nadrobi se hleb, luk se iseče na sitno, začini se začinima i razbije se jaje. Zamesi se dobro i ostavlja se na hladnom da odstoji 30 minuta.
U okruglu posudu za pečenje srednje veličin na dno i zidove se poređa deo kolutića krompira.
Od mlevenog mesa se oforme srednje ćuftice, poređaju se preko krompira, između njih se takođe poređaju kolutići krompira.
Odvojeno se u lončetu pomešaju pavlaka i sveže mleko. Njima se prelivaju ćuftice. Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 1 sat, nakon čega se posipa narendanim kačkavaljem i dopeče se dok kačkavalj ne dobije lepu preplanulost.