Način pripreme
U posudu stavite mleveno meso. Dodajte natopljen i namrvljen suvi hleb, čen belog luka iseckan na veoma sitno, jedno jaje, začinite prstohvatom bibera i izdašnim prstohvatom narendanog oraščića.
Dodajte narendan parmezan i promešajte veoma dobro sastojke. Ostavite smesu u frižideru jedan sat.
Napravite male ćuftice, stavljajući nekoliko kocki isečene mocarele u sredinu.
Poređajte ćuftice u namazanu posudu za pečenje i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta. Izvadite posudu iz rerne.
Prelijte ćuftice mlevenim paradajzom začinjenim bosiljkom i solju i vratite ponovo u rernu. Pecite jelo oko 20-25 minuta.
Nakon što izvadite posudu iz rerne pokrijte svaku ćufticu parčetom mocarele. Zapecite ponovo 5 minuta - tek toliko da se istopi mocarela.
Servirajte ćuftice sa mocarelom i paradajz sosom sa salatom po želji!
Nek vam je slatko!