Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice sa mocarelom u paradajz sosu

Ćuftice sa mocarelom u paradajz sosu

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Ćuftice sa mocarelom u paradajz sosu
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Apetit je neograničen kada u tanjiru vidimo ćuftice sa mocarelom u paradajz sosu"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 300 g
  • mocarela - 200 g
  • suvi hleb - 1 kriška
  • parmezan - 30 g, narendan
  • beli luk - 1 čen
  • jaje - 1 komad
  • muskatni oraščić - izdašan prstohvat
  • paradajz - 300 g, mleveni
  • bosiljak - 2 - 3 listića, svež
  • so
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso. Dodajte natopljen i namrvljen suvi hleb, čen belog luka iseckan na veoma sitno, jedno jaje, začinite prstohvatom bibera i izdašnim prstohvatom narendanog oraščića.

Dodajte narendan parmezan i promešajte veoma dobro sastojke. Ostavite smesu u frižideru jedan sat.

Napravite male ćuftice, stavljajući nekoliko kocki isečene mocarele u sredinu.

Poređajte ćuftice u namazanu posudu za pečenje i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta. Izvadite posudu iz rerne.

Prelijte ćuftice mlevenim paradajzom začinjenim bosiljkom i solju i vratite ponovo u rernu. Pecite jelo oko 20-25 minuta.

Nakon što izvadite posudu iz rerne pokrijte svaku ćufticu parčetom mocarele. Zapecite ponovo 5 minuta - tek toliko da se istopi mocarela.

Servirajte ćuftice sa mocarelom i paradajz sosom sa salatom po želji!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: