Način pripreme
Brašno, kakao i prašak za pecivo se unapred proseju kroz sito.
Smeđi šećer, meki maslac, ulje, jaje, med, cimet, vanila i kiselo mleko se lepo umute u posudi mikserom ili metalnom žicom za mućenje.
U njih se dodaje kašika po kašika suvih sastojaka, uz neprestano mešanje. Kada testo postane teško za mešanje, prebacuje se na silikonsku podlogu i dodatno se mesi nauljenim rukama.
Testo za kolačiće treba da bude meko, sjajno i elastično.
Deli se na malo loptice, svaka se razvija oklagijom i kalupčićima se seku gurabije.
Prebacuju se u tepsijice obložene papirom za pečenje. Kakao kolačići se peku na srednjoj rešetci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 7-10 minuta dok ne porumene.
Uskršnje kakao gurabije se vade na rešetku dok se u potpunosti ne ohlade i čuvaju se u kutiji sa poklopcem.
Neka vam je slatko sa ovim sjajnim uskršnjim gurabijama!