Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od krompira»Ćuftice od krompira sa spanaćem i pirinčem

Ćuftice od krompira sa spanaćem i pirinčem

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Ćuftice od krompira sa spanaćem i pirinčem
Fotografije: Rumyana Stoyanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ćuftice od krompira sa spanaćem i pirinčem jedemo bez ikakvih poteškoća"

Potrebni sastojci

  • krompir - 7 komada, srednje veliki
  • pirinač - 100 g, skuvan
  • spanać - 300 g
  • luk - 1 mala glavica
  • mirođija - 3 - 4 struka
  • čubar - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • kukuruzno brašno - za valjanje
  • Za sos
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • majonez - 1 kašika
  • senf - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • beli luk - 2 čena
  • dimljena aleva paprika - po želji
  • đumbir - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir, operemo ga dobro i skuvamo u posoljenoj vodi dok ne bude gotov.

Izgnječimo presom ili viljuškom i u njega dodajemo prethodno očišćen, opran i skuvan pirinač. Promešamo dobro.

Spanać očistimo i operemo dobro. Poparimo ga 2-3 minuta u posoljenoj vodi (ja samo koristila ovu vodu u kojoj sam kuvala krompir).

Ocedimo ga i isečemo na sitno. Luk isečemo na veoma sitno. Pomešamo sve sastojke i dodajemo i začine, posolimo po ukusu. Dobro zamesimo rukama gotovu smesu da se promešaju svi sastojci.

Stavljamo smesu za krompir ćuftice 30-35 minuta u frižider da se stegne.

Mokrim rukama oblikujemo ćuftice veličine oraha, uvaljamo ih u kukuruzno brašno i pržimo dok ne budu gotove u jako zagrejanoj masnoći.

Gotove ćuftice izvadimo u kuhinjski ubrus da se ocede od masnoće.

Sos od belog luka je po želji i sprema se tako što istucamo i isečemo čenove belog luka, pretvaramo ih u pastu.

Dodajemo u njega ostale sastojke i mešamo dobro, dok se ne pomešaju svi sastojci.

Servirajte ćuftice od krompira sa spanaćem i pirinčem sa sosom.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: