Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pačiji batak sa krompirom i šargarepom iz rerne

Pačiji batak sa krompirom i šargarepom iz rerne

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Pačiji batak sa krompirom i šargarepom iz rerne
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Odaberite pravo vino i uživajte u društvu voljene osobe uz ovo ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • pačiji batak - 2 kom.
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 4 kom.
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 5 s.k.
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pačiji batak premazati maslacem. Krompir oljuštiti i iseći na listiće. Šargarepe iseći uzdužno. Pomešati krompir i šargarepu sa maslainovim uljem, solju i biberom.

U okrugli dublji pleh staviti krompir i šargarepu sa uljem i staviti pačije batake sa maslacem koji su predhodno posoljeni i pobibereni.

Aluminijumskom folijom zatvoriti okruglu pleh i staviti ga u predhodno zagrejanu rernu i peći oko sat vremena na 180 stepeni. Pred kraj otkriti foliju i zapeći pačiji batak sa krompirom i šargarepom desetak minuta.

Pačiji batak sa krompirom i šargarepom iz rerne poslužite sa salatom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: