Način pripreme
Odvojite žumanca od belanaca. Umutite sneg od belanaca sa prstohvatom soli. Umutite žumance sa glukozom u krem.
Dodajte brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo. Promešajte i postepeno dodajte belanca.
Lagano promešajte i sipajte smesu u okrugli podmazani pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Ostavite da se pečena kora potpuno ohladi.
Za krem umutite pavlaku sa glukozom. Zatim dodajte kiselu pavlaku, vanilu i proceđeno mleko i promešajte.
Koru presecite na dva dela. Stavite jednu koru u kalup za torte i prelijte ga sa 2 kašike glicerina. Odozgo premažite sa puno krema.
Jagode sitno iseckajte i rasporedite po kremu. Stavite drugu koru, prelijte i nju preostalim glicerinom i premažite preostalom kremom. Na vrhu ukrasite tortu narezanim jagodama.
Tortu stavite preko noći u frižider da se stegne.
Lagana torta sa pavlakom i jagodama je spremna.