Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Novogodišnji rolat sa slatkom i pavlakom

Novogodišnji rolat sa slatkom i pavlakom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Novogodišnji rolat sa slatkom i pavlakom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
12/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Ukusan rolat sa slatkom i pavlakom, koji možete da servirate kako za Novu godinu, tako i za svaki drugi praznik"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • esencija - 1 kašičica, od pomorandže
  • kafa - 1 kašika, skuvana
  • krem
  • pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • tečna čokolada - 100 g
  • slatko od šumskog voća - 1/3 tegle, za mazanje
  • za dekoraciju
  • pavlaka - 100 ml
  • krem tiramisu - 2 - 3 kašike, u prahu
  • šećerne bombone
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom se umute jaja se šaćerom i skuvanom kafom dok ne pobele. Dodaje se prosejano brašno sa praškom za pecivo i esencijom od pomorandže.

Testo za kolač se sipa na papir za pečenje i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta dok čačkalica ne bude suve, izvadimo na vlažnu krpu. Odlepi se stari papira i uvija se u rolat.

Sprema se krem, pri čemu se mešaju tečna pavlaka, šećer u prahu, kisela pavlaka i tečna čokolada. Mikserom se muti u homogenu smesu.

Odvija se rolat i prvo se namaže slatkom od šumskog voća, odozgo kremom i ponovo se oformi rolat.

U posudi se pomeša tečna pavlaka i krem tiramisu u prahu. Muti se do potrebne gustine i puni se u špric sa nastavkom u obliku zvezde.

Sladak rolat se dekoriše pavlakom, posipa se šećernim bombonama i šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: