Način pripreme
Mikserom se umute jaja se šaćerom i skuvanom kafom dok ne pobele. Dodaje se prosejano brašno sa praškom za pecivo i esencijom od pomorandže.
Testo za kolač se sipa na papir za pečenje i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta dok čačkalica ne bude suve, izvadimo na vlažnu krpu. Odlepi se stari papira i uvija se u rolat.
Sprema se krem, pri čemu se mešaju tečna pavlaka, šećer u prahu, kisela pavlaka i tečna čokolada. Mikserom se muti u homogenu smesu.
Odvija se rolat i prvo se namaže slatkom od šumskog voća, odozgo kremom i ponovo se oformi rolat.
U posudi se pomeša tečna pavlaka i krem tiramisu u prahu. Muti se do potrebne gustine i puni se u špric sa nastavkom u obliku zvezde.
Sladak rolat se dekoriše pavlakom, posipa se šećernim bombonama i šećerom u prahu.