bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Moj kobler sa višnjama

Moj kobler sa višnjama

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272331599203
Moj kobler sa višnjama
Fotografije: Gordana Danilov
26/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Jednom probaš, i stalno ga praviš - eto takav je ovaj kobler sa višnjama"

Potrebni sastojci

  • višnje - 6 šolja, zamrznute
  • šećer - 1/3 šolje, beli
  • šećer smeđi - 1/3 šolje
  • limunov sok - 2 kašike
  • gustin - 1 kašika
  • testo
  • brašno - 1 1/2 šolja
  • šećer - 1/3 šolje, beli
  • smeđi šećer - 1/3 šolje
  • prašak za pecivo - 1 1/2 kašičica
  • morska so - 1 kašičica
  • maslac - 125 g
  • voda - 1/3 šolje, vruća
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 170 °C.

Odleđene višnje poprskati sokom limuna, posuti šećerom i gustinom, promešati i ostaviti sa strane.

U većoj posudi pomešati brašno sa šećerom, dodati prašak za pecivo i so, promešati i utisnuti kockice maslaca, viljuškom ili prstima, do mrvičaste teksture. Doliti vrelu vodu i sve sjediniti.

Višnje još jednom promešati i preručiti u maslacem podmazanu posudu za pečenje.

Kašikom uzeti dobijenu masu testa i rasporediti je po višnjama, tako da budu potpuno pokrivene.

Kobler sa višnjama posuti sa još malo šećera i peći u zagrejanoj rerni oko 45 minuta do zlatno smeđe boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: