Način pripreme
Operite i oljuštite krompir. Nasecite ga u odgovarajući oblik za prženje. Ispere se i ocedi.
Zagrejte dosta ulja u šerpi. Krompir se prži u nekoliko porcija. Izvadite ga iz šerpe i posolite. Isto se ponavlja sa preostalim krompirom. Pokrijte poklopcem lonca da bude topao.
U međuvremenu, ostale komponente se pripremaju. Ćureće ćuftice stavite u nauljeni pleh. Ispecite ih. Kačkavalj je isečen na tanke komade.
Stavlja se na ćuftice neposredno pre nego što se izvade iz rerne da se istopi. Zelena salata se opere i osuši. Operite paradajz. Pripremite 4 posude za ćureće burgere.
Lepinje od integralnog brašna se iseku na pola. Svaki od delova se premaže majonezom iznutra. Po želji, gornji deo se premaže senfom.
Na donju polovinu pospite prženi luk. Jedan paradajz se iseče na kolutove. Stavite jedan ili dva (u zavisnosti od veličine) na luk.
Gotove Ćureće ćuftice sa topljenim sirom se dodaju na vrh i završavaju pokrivanjem sa gornjim delom lepinje.
Burgeri su sastavljeni. Brzo pripremamo svežu salatu. U velikoj posudi isecite zelenu salatu na trake. Drugi paradajz isecite na kockice.
Oljuštite avokado i isecite ga na kockice. Peršun se opere i sitno isecka. Začinite solju, sirćetom i uljem. Promeša se.
Do ćurećeg burgera se dodaju sveža salata i pomfrit. Savršena kombinacija za uzbuđenje vašeg nepca.