Način pripreme
1. Prvi korak u spremanju domaćeg medenog keksa je mućenje jaja. Dodajte prstohvat solu, ulje i med. Dobro promešajte smesu.
2. Stavite kore pomorandže u blender zajedno sa brašnom. Ubacite na najveću jačinu na oko 20 sekundi. To će učiniti brašno aromatičnijim i finim.
3. Spremite čokoladu tako što je isečete na male parčiće.
4. U već samleveno i aromatizovano brašno dodajte prašak za pecivo i promešajte. Čim to uradite dodajte mokre sastojke. Zamesite glatko testo za kolače.
5. Na radnoj površinu posutoj brašnom razvijte testo na list debljine 3-4 mm. Uzmite kalup i isecite osnovu keksa od spelte. Poređajte ih u posudu za pečenje, u koju ste prethodno stavili papir za pečenje.
6. Integralni keks se peče oko 20 minuta na 160 stepeni u rerni koju ste prethodno zagrejali. Treba da dobije blagu preplanulost.
Čim je gotovo, poređajte medeni keks sa speltom i čokoladom preko rešete da se ohladi. Posle možete da stavite u teglu ili kutiju za keks.
Nek vam je slatko!