Način pripreme
Recept počinjemo pripremom fila. Za početak potrebno je sjediniti pola od količine mleka, šećer sa vanilinim šećerom, izmešati pa staviti na ringlu da se sjedini.
Puding izmešati sa preostalim mlekom, pa čim nam ono mleko na ringli krene da vri, pomešamo sa njim. Sklonimo sa ringle i neprestano mešamo kako bi razbili sve potencijalne grudvice. Kad smo lepo izmešali, izlomimo čokoladu i naspemo u vruć fil, pa nastavimo sa mešanjem dok se ne istopi.
Ostavimo fil da se ohladi, pa onda isečemo maslac na kockice dodamo ga u fil i lagano mikserom izmutimo oko 5 minuta.
Sok iz konzerve stavimo u dublji tanjir i polako umačemo piškote u njega, pa ređamo na posudu u kojoj će nam biti voćna torta.
Preko piškota namžemo fil, preko fila stavimo kockice ananasa, pa opet piškote. Umutimo slatku pavlaku i dodamo joj aromu od badema.
Premažemo piškote i ostavimo ananas piškota tortu da se ohladi u frižideru.