Način pripreme
Tortu počinjemo pripremom kore. Razbijemo jaja i odvojimo žumanca i belanca. Belanca umutimo u čvrst šlag, a žumanca umutimo sa vanilinim šećerom i šećerom dok fil ne posvetli, pa onda dodati brašno i prašak za pecivo.
U svetlo žutu smesu nasuti šlag od belanaca i drvenom kašikom promešati. Staviti pekarski papir u kalup za pečenje i nasuti smesu za koru. Peći na 180 stepeni dvadesetak minuta. Kad se kora ohladi podeliti je na dva dela.
Kad smo napravili koru za voćnu tortu krećemo sa pripremom fila. Sa vodom koja se nalazi u konzervi od anansa pomešati gustin i šećer i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Umutiti slatku pavlaku pa kad se ohladi gustin, promešati i dodati ananas, promešati i namazati fil preko kore. Na drugu koru staviti umućenu slatku pavlaku i dekorisati ananas tortu po izboru.