Način pripreme
Prvo pripremite krem od jaja. Odvojite pola čaše svežeg mleka i u njemu umutite žumanca od dva jaja sa šećerom. Preostalo mleko zagrejte na vatri i u njega sipajte šećer.
Mešajte povremeno, dok smesa ne proključa. Čim se to desi, sipajte brašno i kukuruzni skrob, mešajte neprestano dok se smesa ne zgusne i sklonite posudu sa vatre.
Umutite belanca u sneg i pažljivo ih dodajte u već ohlađeni krem. Nakon toga dodajte tečnu pavlaku i ponovo dobro promešajte.
Pripremite kuvano testo. Na vatru stavite smesu vode i ulja i sačekajte da proključa. Dodajte brašno odjednom i mešajte dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
Ohladite kuvano testo i u njega dodajte jaja - jedno po jedno uz vrlo dobro mešanje dok testo ne upije potpuno jaje.
Uz pomoć šprica oblikujte eklere i pecite ih u rerni zagrejanoj na 215 stepeni oko 15 minuta.
Nakon tog vremena smanjite rernu na 140 stepeni i pecite još 10 minuta. Isključite rernu i ostavite eklere unutra još 10 minuta, bez otvaranja vrata rerne. Gotove i ohlađene eklere napunite kremom.
Ekleri od kuvanog testa sa domaćim kremom su gotovi.