Način pripreme
Priprema eklera:
Ugrevam vodu, prstohvat soli i ulje dok ne provri. Kad provri, sipamo odjednom svo brašno i mešamo dok ne počne da se odvaja od ivica i dok ne dobijemo loptu.
Skidamo sa vatre i ostavljamo 3-4 minuta. Nakon toga dodajemo jedno po jedno jaje dok se potpuno ne integrišu.
Punimo špric smesom i pravimo oblike po ukusu. Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Priprema krema:
U posudi umutimo jaja, brašno i 200 ml mleka. Stavljamo preostalih 800 ml mleka da se ugreje i dodajemo šećer i vanilu.
Pre nego što provri sipamo smesu od jaja, mešamo dok se ne zugsne i kuvamo oko 5-6 minuta, da ne miriše da sirovo brašno.
Skidamo sa vatre i dodajemo maslac. Dobijamo lep i nežan krem.
Čekamo 15 minuta da se ohladi i punimo eklere.
Tope se u ustima!