Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Korneti od lisnatog testa sa domaćim kremom

Korneti od lisnatog testa sa domaćim kremom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Korneti od lisnatog testa sa domaćim kremom
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Volimo da idemo u goste kod ljudi koji nas služe sa domaće pripremljenim kornetima od lisnatog testa, punjenih kremom"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g, slatko
  • orasi - 100 g
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 6 supenih kašika
  • šećer - 8 supenih kašika
  • maslac - 60 h
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite lisnato testo da odstoji. Razvijte testo i isecite na trakice po 2 cm. Uvijte trakice na metalni kalup /kornete/.

Prethodno kalupe namažite uljem. Poređajte u pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotovi.

Umutite jaja, šećer i brašno sa 2-3 supene kašike mleka, da dobijete homogenu smesu. Preostalo mleko stavite na vatru da provri i u njega dodajte maslac.

Kad mleko provri dodajte smesu od jaja i dodajte vanilu. Kuvajte još 4-5 minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Napunite krem u kornete i pospite isekanim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: