Način pripreme
Operite i odsecite donju trećinu zelenih špargli i odsecite krajeve ako su tvrdi. Izdvojte vrhove špargli.
Nakon toga isecite špargle u donjem delu na parčiće približno 2 cm.
Stavite 400 ml vode da provri sa solju, šećerom. Dodajte špargle i kuvajte oko 10 minuta. Iscedite špargle. Izdvojte oko 125 ml vode od špargli i ostavite sa strane.
Začinite meso solju i biberom i zapržite u vrućem izbistrenom maslacu oko 5 minuta. Izvadite iz tiganja. Oljuštite i isecite na kocke luk i dinstajte u masnoći za prženje.
Dodajte vodu od špargli, bujon i vino, dodajte pavlaku, koru limuna, sok do limuna sa žumancem i promešajte. Dodajte piletinu i špargle, zagrejte na slaboj ringli 5 minuta, mešajući često dok se sos ne zgusne.
Začinite ponovo po ukusu i servirajte pileći frikase.
Najbolje se kombinuje sa basmati pirinčem.
Uživajte u ovom jedinstvenom pilećem frikaseu sa zalenom šparglom!