Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Brza Predjela»Pileći frikase sa zelenom šparglom

Pileći frikase sa zelenom šparglom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Pileći frikase sa zelenom šparglom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
18/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Eksperimetišite čak sa nekim tradicionalnijim receptima - dodajte špargle u pileći frikase i probajte, da osetite novi ukus"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 600 g
  • špargle - 500 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 kašika
  • maslinovo ulje
  • biber - sveže mleven
  • maslac - 2 kašike, izbistren
  • luk - 1 glavica
  • pileći bujon - 125 ml
  • belo vino - 100 ml
  • kisela pavlaka - 100 g
  • limun - 1 komad, sok i narendan kora limuna
  • žumance - 1 komad ili 2 kašičice, smesa koja zgušnjava sos
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i odsecite donju trećinu zelenih špargli i odsecite krajeve ako su tvrdi. Izdvojte vrhove špargli.

Nakon toga isecite špargle u donjem delu na parčiće približno 2 cm.

Stavite 400 ml vode da provri sa solju, šećerom. Dodajte špargle i kuvajte oko 10 minuta. Iscedite špargle. Izdvojte oko 125 ml vode od špargli i ostavite sa strane.

Začinite meso solju i biberom i zapržite u vrućem izbistrenom maslacu oko 5 minuta. Izvadite iz tiganja. Oljuštite i isecite na kocke luk i dinstajte u masnoći za prženje.

Dodajte vodu od špargli, bujon i vino, dodajte pavlaku, koru limuna, sok do limuna sa žumancem i promešajte. Dodajte piletinu i špargle, zagrejte na slaboj ringli 5 minuta, mešajući često dok se sos ne zgusne.

Začinite ponovo po ukusu i servirajte pileći frikase.

Najbolje se kombinuje sa basmati pirinčem.

Uživajte u ovom jedinstvenom pilećem frikaseu sa zalenom šparglom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: