Način pripreme
Skuvamo pileće meso lepo i izvadimo iz bujona.
U tanjiru pomešamo žumanca, kiselo mleko i sok od limuna, lepo promešamo dok ne dobijemo gladak krem.
U tiganju propržimo brašno sa maslacam i uljem dok ne dobije zlatnu boju.
Postepeno dodajemo od bujona u kojem smo kuvali meso dok ne dobijemo željenu gustinu.
Mešamo dok ne dobijemo gladak krem.
Nastavljamo da mešamo, sipamo smesu sa žumancima i mlekom.
Dodajemo pileće meso (možemo iskidati, ako ne volimo cele komade).
Ostavljamo da se kuva 4-5 minuta.
Posipamo frikase biberom i muskatnim oraščićem (dopada mi se miris i ide super uz frikase)
Odličan sos - nežan, kiselkastog ukusa limuna, interesantan.
Po želji možete da zapečete pečurke u maslacu - dodate uz frikase sa piletinom, i stvarno dobijate nešto odlično.
Porcije pilećeg frikasea sa pečurkama na maslacu ukrašavamo peršunom.