Način pripreme
Najvažnije prilikom pripreme ovog deserta je da napravimo dve posebne smese - braon i belu, pratimo tačno gramažu i proporcije sastojaka. Podelimo gramažu po 50 g od masalca za braon i isto toliko za belu smesu. Bez sladoleda i jagoda - oni su za ukras i završetak čokoladnog suflea.
Počinjemo sa braon smesom tako što u dubokoj posudi pomešamo sve potrebne sastojke bez kuvertire i energično mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Na kraju dodajemo i kuvertiru, prethodno rastopljenu na pari, dobro promešamo.
Belu smesu prirpemamo na isti način. Kad obe smese bugu gotove, uzimamo dva aluminijumska kalupa za pečenje i obilno namažemo masalcem.
Prvo stavljamo po dve kašike braon smese da pokrje dno kalupa, nakon toga po kašiku od bele i tako ređamo do kraja.
Pečemo čokoladni gato u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 10 minuta.