Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Šareni čokoladni gato sa jagodama

Šareni čokoladni gato sa jagodama

Gabriela KokichevaGabriela Kokicheva
Šegrt
122494
Šareni čokoladni gato sa jagodama3 / 3
18/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Kada ovo nije prosto kolač, nego prava izjava ljubavi"

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g
  • sladoled - 200 g
  • jagode - 3 - 4 komada
  • kuvertira - 60 g, prirodna
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 40 g
  • brašno - 50 g
  • bela čokolada - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Najvažnije prilikom pripreme ovog deserta je da napravimo dve posebne smese - braon i belu, pratimo tačno gramažu i proporcije sastojaka. Podelimo gramažu po 50 g od masalca za braon i isto toliko za belu smesu. Bez sladoleda i jagoda - oni su za ukras i završetak čokoladnog suflea.

Počinjemo sa braon smesom tako što u dubokoj posudi pomešamo sve potrebne sastojke bez kuvertire i energično mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Na kraju dodajemo i kuvertiru, prethodno rastopljenu na pari, dobro promešamo.

Belu smesu prirpemamo na isti način. Kad obe smese bugu gotove, uzimamo dva aluminijumska kalupa za pečenje i obilno namažemo masalcem.

Prvo stavljamo po dve kašike braon smese da pokrje dno kalupa, nakon toga po kašiku od bele i tako ređamo do kraja.

Pečemo čokoladni gato u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: